Miód Wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy

 

Miód pszczeli wielokwiatowy jest bardzo smacznym pszczelim produktem. Jest to najczęściej spotykana odmiana miodu i cechuje go różnorodność składników oraz smaków.

 

Miód nektarowy z nektaru kwiatów wiosennych jest jasny i słodki. Natomiast miód wielokwiatowy z nektaru roślin jesiennych-ma ciemniejszą barwę i bardziej gorzki smak.

 

Niewątpliwie miód wielokwiatowy jest jednym z najbardziej naturalnych kosmetyków, przypraw i suplementów leczniczych. Częste jego spożywanie zapobiega problemom z sercem, żołądkiem, jelitami.

 

Oczywiście nie można tu nie wspomnieć o działaniu bakteriobójczym miodu pszczelego. Znacznie korzystniej jest spożyć łyżeczkę miodu na śniadanie niż łykać chemicznie utworzone suplementy.

 

Podobnie sprawa wygląda z ciepłymi napojami. Kawę, herbatę czy mleko- posłódźmy naturalnym miodem wielokwiatowym, oczywiście tylko produkcji EkoMiodek!

 

 

Poleca EkoMiodek.pl

Sort by:
Views
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close