Blütenhonig

Miód wielokwiatowy

 

Miód pszczeli wielokwiatowy jest bardzo smacznym pszczelim produktem. Jest to najczęściej spotykana odmiana miodu i cechuje go różnorodność składników oraz smaków.

 

Miód nektarowy z nektaru kwiatów wiosennych jest jasny i słodki. Natomiast miód wielokwiatowy z nektaru roślin jesiennych-ma ciemniejszą barwę i bardziej gorzki smak.

 

Niewątpliwie miód wielokwiatowy jest jednym z najbardziej naturalnych kosmetyków, przypraw i suplementów leczniczych. Częste jego spożywanie zapobiega problemom z sercem, żołądkiem, jelitami.

 

Oczywiście nie można tu nie wspomnieć o działaniu bakteriobójczym miodu pszczelego. Znacznie korzystniej jest spożyć łyżeczkę miodu na śniadanie niż łykać chemicznie utworzone suplementy.

 

Podobnie sprawa wygląda z ciepłymi napojami. Kawę, herbatę czy mleko- posłódźmy naturalnym miodem wielokwiatowym, oczywiście tylko produkcji EkoMiodek!

 

 

Poleca EkoMiodek.pl

Sortieren nach:
Ansichten
Sortieren nach:
Ansichten normallist
Diese Seite nutzt Cookies für verschiedene Dienstleistungen. Die Richtlinien zur Verwendung von Cookies werden hierbei eingehalten. Sie können die Bedingungen für die Speicherung sowie den Zugriff auf die Cookie-Dateien in Ihrem Web-Browser festlegen.
Schließen
pixel